Nyperose sirup

Nyperose sirup fungerer fint som søtning i te, på pannekaker

Ingredienser

• 500 gram nyperoser, epleroser og rynkeroser er svært velegnet
• 650 gram sukker

Fremgangsmåte

• Kok opp 8 dl vann.
• Kutt nyperosene i småbiter og hell dem i det kokende vannet.

• La nyperosene trekke i vannet i 15 minutter.
• Sil av saften gjennom en tøy sil og la den dryppe fra seg i en time.
• Kok opp 8 dl vann, og repeter hele prosessen med de samme nyperosebitene. Men denne gangen skal massen dryppe fra seg hele natten.
• Bland de to nypejuicene sammen med sukker i en kjele.
• Rør til sukkeret er oppløst og kok i 2-3 minutter.
• Hell i varme steriliserte glass med skrulokk.
• Bruk innen 4 måneder. Hvis du koker glassene med nyperose sirupen som ved sukkerkonservering, så holder de seg mye lenger.