Asparges i olje

Sørg for å bruke en god olivenolje så er du sikret egendyrket asparges sommeren igjennom.

Ingredienser

• 500 gram asparges
• 300 ml cider eddik
• 2 luftløk eller 2 fete hvitløksfedd. Finkuttet.
• 1 ss hele szechuan pepper eller hele sorte pepperkorn
• Noen kvister av hagetiman eller kryptimian
• 1 dl fersk lemonade
• 5 dl olivenolje

Fremgangsmåte

• Kutt aspargesen i biter som er 1 cm kortere enn dybden på glassene de skal konserveres i.
• Hell eddik og 2 dl vann i en kjele og kok opp. Sett til side og la trekke under lokk.
• Stek asparges i en stekepanne til de blitt lettere brunet på alle sider.
• Legg de i det varme eddikbadet i 3 minutter. Dette fremhever aspargessmaken og forhindrer bakterievekst.
• Putt løk og pepper i steriliserte glass.
• Fjern asparges fra eddikbadet og legg de i glassene med løk og pepper.
• Tilsett urter og lemonade, og dekk helt opp til randen med olje.
• Og forsegl med lokk.
• Lagres i minst 6 uker før bruk.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil 4 måneder.