Luftløk, syltet (pickles)

Oppskriften passer også til vanlig kepaløk og sjalottløk. Oppskriften er fin til å tilpasse din egen gane. Søt, sur, myk, kryddersterk, krisp eller svakt krydret. Liker du ikke søt løk så fjerner du bare honning eller sukker fra oppskriften osv.

Ingredienser

• 1 kg luftløk
• 150 gram honning eller sukker
• 600 ml cider eddik
• 2 ss allehånde
• 50 gram havsalt
• 15 gram ingefær, lettere most
• 1/2 ts kardemomme
• en liten neve mynteblader
• 2 ss dijonsennep eller sennepsfrø
• 1 ss szechuan pepper eller sorte/hvite pepperkorn
• 2 tørkede chili
• 2 laurbærblader
• 10 gram bark fra krydderbusk, evt 1 kanelstang

Fremgangsmåte

• Kutt av topp og bunn på løkene.
• Legg i kjele og hell over kokende vann, la de trekke i 20 sekunder.
• Sil av vann og legg i kaldt vann, pell av skallet på løkene.
• Legg løkene i en bolle og dryss salt over. Dekk bollen og la den stå over natten.
• Hell eddik, honning, ingefær og krydder (ikke laurbærblader) i en kjele.
• Kok opp under lokk og la stå å trekke over natten.
• Sil av eddiken i en bolle og sil av løkene i svært kaldt vann.
• Hell løkene i steriliserte glass sammen med laurbærblader.
• Hell eddikmiksen over løkene og forsegl glassene. Bør modnes i 8 uker før bruk.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.