Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Stikkelsbær syltetøy

Stikkelsbær kan godt tynnes ut i mai for å gi rom til vekst. De små bærene som er tynnet ut passer ypperlig til syltetøy med sitt høye pektin innhold. Bær som syltes seinere på året får en søtere smak med en svakt rosa farge. Hylleblomster er da ikke tilgjengelig.

Ingredienser

• 1 kg stikkelsbær
• 8 blomsterhoder av svarthyll eller rødhyll
• 1 kg sukker

Fremgangsmåte

• Fjern stilk og hale med saks på stikkelsbærene, og fjern insekter fra hylleblomstene.
• Putt bær og blomster i en kjele med 5 dl vann og kok forsiktig til bærene er myke, men ikke gått i oppløsning.
• Fjern hylleblomstene og tilsett sukker. Rør forsiktig uten å spjære opp bærene til sukkeret er oppløst i vannet.
• Kok på sterk varme i 10 minutter og la hvile i 10 minutter.
• Hell på steriliserte glass og kok de i 5 minutter i en syltekjele.
• Ta ut glassene og la de avkjøle i 12-20 timer.
• Sjekk om det er vakum i glassene. Er det ikke vakum, må syltetøyet spises innen en uke.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.