Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Jordbær syltetøy

Pass på at små bær ikke må være for harde og med mange frø. Bærene bør heller ikke være for store da de går fullstendig i oppløsning ved koking. Noe pektin bør tilsettes, men det er mulig å lage et ok syltetøy uten pektin. Alternativ oppskrift med mindre sukker og uten tilsatt pektin finner du under bringebær syltetøy .

Ingredienser

• 1 kg jordbær
• 450 gram sukker med tilsatt pektin, evt alternativer som beskrevet under sukkerkonservering
• 500 gram sukker
• 1,5 dl ferskpresset sitron

Fremgangsmåte

• Hell 200 gram jordbær og 200 gram sukker i en kjele. Mos med en potetmoser.
• Varm forsiktig opp og tilsett resten av jordbærene når jordbærmosen er varm. Kok veldig forsiktig opp.
• La småkoke svært forsiktig i 5 minutter og tilsett resten av sukker og sukker tilsatt pektin (evt alternativ).
• Rør forsiktig for å unngå at sukker svir seg. Når sukker er oppløst tilsettes lemonade.
• Kok opp på middels varme i 8 minutter.
• Rør inn evt skum på toppen og hell i glass og forsegl.
• Kok opp vann i en stor kjele og sett i de fyllte syltetøysglassene rett før det koker opp. Kok i 5 minutter.
• Ta ut glassene og la de avkjøle i 12-20 timer.
• Sjekk om det er vakum i glassene. Er det ikke vakum, må syltetøyet spises innen en uke.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.