Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Grønnmynte sirup

Mynte sirup kan blandes med iskaldt vann eller med lemonade. Eller den kan brukes for å tilsette søtt til te. Grønnmynten bør plukkes rett før den blomstrer på en solfylt dag, for å sikre optimal styrke på oljen i bladene. Benytt bladene umiddelbart etter plukking.

Ingredienser

• 50 gram blader fra grønnmynte
• 250 gram sukker
• Juice fra 1 sitron
• 1 ts salt

Fremgangsmåte

• Rist insekter av bladene og riv bladene i biter.
• Putt sitronjuicen i en bolle og tilsett grønnmynteblader. Jobb bladene inn i juicen med en tresleiv eller liknende.
• Tilsett sukker og salt og fortsett å knuse myntebladene med tresleiva.
• La trekke over natten.
• Hell 6 dl kokende vann over myntemiksen, og la den trekke i 12 timer.
• Sil av myntesirupen i en kjele og kok forsiktig opp, la småkoke i 2 minutter.
• Hell i varme steriliserte flasker med skrulokk.
• Bruk innen 4 måneder. Hvis du koker glassene med grønnmynte sirupen som ved sukkerkonservering , så holder de seg mye lenger.