Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Rabarbra, syltet (pickles)

Det er mange type krydder som passer til oppskriften, og syltet rabarbra passer til en lang rekke middagsretter. Prydrabarbara og himalayarabarbara gir to helt forskjellige varianter.

Ingredienser

• 1 kg rabarbra
• 750 gram sukker
• 600 ml cider eddik
• 1 ss allehånde
• Finrevet skall og juice fra 1 appelsin
• 5 gram bark fra krydderbusk , evt 1/2 kanelstang

Fremgangsmåte

• Hell eddik, kanel/krydderbuskbark, allehåndebær, appelsinskall og appelsinjuice i en gryte og kok opp.
• Kok i 5 minutter og la hvile til avkjølt.
• Hell avkjølt edikkmiks i en ny gryte og tilsett rabarbra og sukker og rør om til sukkeret er oppløst.
• Kok forsiktig opp, og la småkoke i 15 minutter.
• Løft ut rabarbraen med en skje og hell på varme og steriliserte glass.
• Varm eddiksirupen på ny og kok i 10 minutter.
• Hell eddiksirupen over rabarbraen og forsegl glassene. Bør lagres i minst 8 uker før bruk.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.