Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Lønnesirup

Lønnesirup kan lages av sevjen fra rødlønn og sukkerlønn . Du finner fremgansmåte for tapping av lønnesevje her .

Ingredienser

• 40 liter lønnesevje

Fremgangsmåte

40 liter lønnesevje trengs for å produsere 1 liter lønnesirup. For best mulig kvalitet bør sevjen brukes samme dag den samles inn, spesielt hvis været er varmt. Sevjen grovfiltreres før den kokes. Sevjen blir til sirup ved å koke bort vannet - slik at sevjen får et endret sukkerinnhold fra 2 til ca 66%. Sevjen bør kokes lett og bør ikke komme over 104 grader, da svir den seg. Kokepunktet øker gradvis med sukkerinnholdet. Når sukkerinnholdet er ca 66% er den tykk nok. Er den for tynn lagrer den ikke like bra, er den for tykk så klumper den seg. Et hydrometer kan benyttes for å få en korrekt måling. Sirupen filtreres enten gjennom ren ull eller annet egnet filter for å fjerne sukkersand og andre harde ting. Sirupen er da klar til bruk og lagring.