Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Hagtorn ketchup

Fungerer også for hagtorn som er for beske til å spises rå. Crataegus ellwangeriana og crataegus durobrivensis gir to ganske forskjellige varianter av ketchupen. Hagtornfrukter finnes i overflod der de vokser, men unngå frukter som vokser nærme bilveier.

Ingredienser

• 500 gram hagtornfrukter
• 300 ml cider eddik
• 170 gram sukker
• pepper
• 1/2 ss salt

Fremgangsmåte

• Fjern stilkene fra fruktene og skyll fruktene i kaldt vann.
• Kok opp fruktene i en kjele sammen med eddiken og 3 dl vann, og la småkoke i en halvtime
• Press blandingen gjennom en solid sil eller egnede kjøkkenmaskiner for å fjerne skinn og frø.
• Hell blandingen i en ren kjele sammen med sukker og varm forsiktig opp men du rører ut sukkeret.
• Småkok i 5 minutter og smak til med salt og pepper.
• Hell på steriliserte flasker og forsegl med eddiksikre korker.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.