Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Hyllebær saus (Pontack saus)
Ingredienser
• 500 g bær fra
svarthyll
eller
rødhyll
• 5 dl cider eddik
• 200 gram
pipeløk
,
luftløk
eller vårløk
• 6 kryddernellik
• 4 allehånde bær
• muskatt
• 1 ss
szechuan pepper
eller sort pepper
• 15 gram frisk ingefær, most
Fremgangsmåte
• Fjern bærene fra stilkene så snart som mulig. En gaffel fungerer bra• Hell bærene i ildfast form sammen med eddik. Sett i stekeovn (130°c) i 4-6 timer.
• Ta ut av ovnen og sil. Knus bærene med en potetmoser eller liknende for å få maksimalt med saft.
• Hell juicen i en kjele sammen med pipeløk, krydder og ingefær. Kok i 20-25 minutter.
• Sil av saften og kok den i 5 minutter til.
• Hell saften i varme og sterile glass eller flasker og forsegl.
• Lagres på et mørkt og kjølig sted.
• Sausen bedres i smak etter lagring.