Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Hyllebær saus (Pontack saus)

Hyllebær saus eller 'Pontack' er en viltsaus som ifølge tradisjonen blir best etter 7 års lagring. Svarthyllbær og rødhyllbær har en kort sesong og elskes av fugler, slik at de bør plukkes så snart de dukker opp.

Ingredienser

• 500 g bær fra svarthyll eller rødhyll
• 5 dl cider eddik
• 200 gram pipeløk , luftløk eller vårløk
• 6 kryddernellik
• 4 allehånde bær
• muskatt
• 1 ss szechuan pepper eller sort pepper
• 15 gram frisk ingefær, most

Fremgangsmåte

• Fjern bærene fra stilkene så snart som mulig. En gaffel fungerer bra
• Hell bærene i ildfast form sammen med eddik. Sett i stekeovn (130°c) i 4-6 timer.
• Ta ut av ovnen og sil. Knus bærene med en potetmoser eller liknende for å få maksimalt med saft.
• Hell juicen i en kjele sammen med pipeløk, krydder og ingefær. Kok i 20-25 minutter.
• Sil av saften og kok den i 5 minutter til.
• Hell saften i varme og sterile glass eller flasker og forsegl.
• Lagres på et mørkt og kjølig sted.
• Sausen bedres i smak etter lagring.