Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Sopp, tørket

Sopper som skal tørkes må være helt friske. Noen viktige næringsstoffer går nødvendigvis tapt ved tørking, men smak og duft beholdes bemerkelsesverdig godt. Tørkede sopper kan bløtes opp med kaldt vann eller males til pulver og brukes i sauser eller som krydder.

Fremgangsmåte

Soppene renses godt med en bløt pensel, kniv, eller liknende. Roten skjæres av. Soppene må ikke skylles. Skjær så i ca 3 mm tykke skiver som legges på tørkebrett. Sopp kan fint soltørkes, men maks i 2 dager. Etter det blir de brune. Soppene må da tas inn på natten for å unngå nattefukt. Skiver eller hele sopper kan trekkes på en snor, og de er tørre nok når de rasler. Pass på så de ikke overtørkes og faller av snoren. Sopp kan også tørkes i tørkeanlegg eller ovn på 45°c, men ikke høyere temperatur før de er tørre på overflaten. De kan ettertørkes på 70°c.