Solhatt tinktur

Solhatt er kjent for sine immunstimulerende egenskaper og er en spesielt nyttig urt under forkjølelses- og influensasesongen. Solhatt stimulerer de hvite blodcellene som dreper virus og bakterier og gjør oss derfor mindre utsatt for sykdom. Bør prioriteres i ethvert husapotek. Hvis den lages og lagres riktig så kan den holde seg i to år.

Ingredienser

• 5 dl vasket og oppkuttet rot fra purpursolhatt eller smalbladet solhatt
• 5 dl 60% vodka (God kvalitet)
• Stort glass med skrulokk
• Pipette
• 12 stk 30 ml dråpeteller flasker eller liknende med mørkfarget glass.

Fremgangsmåte

Grav opp røttene til solhattene med en hagegaffel eller liknende. Bruk litt omtanke på å ikke brekke røttene. Vask og kutt opp røttene.

Bland de oppkuttede røtene med vodka i et glasset med skrulokk, Sett glasset på et mørkt og kjølig sted i seks uker. Rist glasset daglig.

Sil av vesken gjennom et klede og hell på steriliserte glass. Bruk en pipette for å overføre vesken på flaskene. og forsegl flaskene.

Lagre flaskene på et mørkt og kjølig sted.

Instruksjoner

Ta litt ferskpresset sitron på tunga for å åpne opp smaksløkene, dette gjør at urten absorberes bedre. Ta anbefalt antall dråper direkte under tunga med dråpetelleren. La tinkturen være under tunga i noen sekunder slik at den kan absorberes. Unngå å drikke noe i et kvarter etterpå da dette vil redusere effekten.

Anbefalt døgndose: Voksne og barn over 12 år: 20 dråper, 2-5 ganger daglig. Barn over 3 år 10 dråper, 2-5 ganger daglig. Anbefales ikke for barn under 3 år. Både til forebyggende og akutt bruk anbefales. Skal ikke brukes av gravide og ammende. Opptil 10 dagers sammenhengende bruk.