Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Plomme, tørket (sviske)
Fremgangsmåte
Plommene skylles og stilkene fjernes. Plommene legges i ett lag på tørkebrettet og tørkes i 3 etapper. Først soltørkes de 1-2 dager eller i 4-5 timer ved 40°c i tørkeanlegg. Etter 5 timers pause tørkes de igjen ved 70°c i 12 timer. Etter en lengre pause ettertørkes de ved 65°c. Plommer bør lagres i små kasser foret med pergamentpapir eller liknende som er fett- og vanntett. Når kassene er helt fylt varmes de i ovnen på 100-120°c i 10 timer. Lagres på tørt, mørkt og kjølig sted. Kjøleskapstemperatur forlenger lagringsevnen. Det høye sukkerinnholdet i svisker gjør at de kan lagres over lang tid.