Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Hylleblomst saft

Blomstene fra svarthyll og rødhyll har en fantastisk aroma og bør plukkes når mange blomsterknopper er i ferd med å åpne seg, og noen fremdeles er lukket. Plukk på en varm og tørr dag og sjekk at aromaen er god. Hyllesaft holder seg i mange uker som den er. Hvis du vil forlenge holdbarheten kan den tilstettes sitronsyre eller lagres i fryser. Hyllesaft har mange bruksområder og passer mange ganer godt.

Ingredienser

• 25 blomsterhoder av svarthyll eller rødhyll
• Juice og finrevet skall fra 3 sitroner og 1 appelsin
• I kg sukker

Fremgangsmåte

• Fjern insekter fra blomsterhodene.
• Legg blomstene i en stor bolle sammen med revet sitron- og appelsinskall, og hell 1.5 liter kokende vann over. Tildekk bollen og la innholdet trekke over natten.
• Sil av vesken og hell i kjele sammen med sukker og juicen fra sitrusfruktene.
• Varm forsiktig opp mens sukker røres ut, og kok på middels varme i 2 minutter.
• Hell på steriliserte flasker og forsegl.