Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Ripsgelé

Ripssesongen er relativt kort, frys ned bærene til en seinere anledning hvis du ikke har tid. Ripsgelé passer svært godt til lam- og gryteretter, og sauser.

Ingredienser

• 1 kg rips
• Sukker

Fremgangsmåte

• Vask ripsen og kok de forsikig i 4 dl vann til de har frigjort all saft (ca 45 minutter).
• Sil av over natten. Ikke press på noen slags måte, da vil den bli uklar.
• Hell ripssaften i en kjele, og tilsett 75 gram sukker for hver dl ripssaft når den koker opp.
• Rør inn sukkeret og pass ekstra godt på at den ikke svir seg inntil sidene av kjelen.
• Kok på middels varme i 8 minutter.
• Rør inn evt skum på toppen og hell i glass og forsegl.
• Kok opp vann i en stor kjele og sett i de fyllte syltetøysglassene rett før det koker opp. Kok i 5 minutter.
• Ta ut glassene og la de avkjøle i 12-20 timer.
• Sjekk om det er vakum i glassene. Er det ikke vakum, må syltetøyet spises innen en uke.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.