Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Ripsgelé
Ingredienser
• 1 kg
rips
• Sukker
Fremgangsmåte
• Vask ripsen og kok de forsikig i 4 dl vann til de har frigjort all saft (ca 45 minutter).• Sil av over natten. Ikke press på noen slags måte, da vil den bli uklar.
• Hell ripssaften i en kjele, og tilsett 75 gram sukker for hver dl ripssaft når den koker opp.
• Rør inn sukkeret og pass ekstra godt på at den ikke svir seg inntil sidene av kjelen.
• Kok på middels varme i 8 minutter.
• Rør inn evt skum på toppen og hell i glass og forsegl.
• Kok opp vann i en stor kjele og sett i de fyllte syltetøysglassene rett før det koker opp. Kok i 5 minutter.
• Ta ut glassene og la de avkjøle i 12-20 timer.
• Sjekk om det er vakum i glassene. Er det ikke vakum, må syltetøyet spises innen en uke.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.