Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Løvetann kaffe

Fremgangsmåten fungerer også på sikori som har flere kultivarer egnet som kaffesubstitutt. Hvis du dyrker løvetann eller sikori til dette formålet så lønner det seg å dyrke i løs jord, siden røttene blir større og lettere å høste. Mest næringsverdi har de tidlig vår eller tidlig høst, men gir en god smak uansett innhøstingstidspunkt.

Ingredienser

Løvetannrot

Fremgangsmåte

• Vask røttene godt over flere omganger.
• Kutt røttene i mindre biter og finkutt de videre i en kjøkkenmaskin.
• Spre røttene jevnt på ett eller flere stekebrett med bakepapir.
• Stek på 120°c i 2 timer, vend om med stekespade innimellom.
• Lagres til seinere bruk, eller kvernes i kaffekvern og benyttes som vanlig kaffe.
• Kan lagres i minst 1 år i lufttett glass. Lagres tørt, mørkt og kjølig.