Løvetann kaffe

Fremgangsmåten fungerer også på sikori som har flere kultivarer egnet som kaffesubstitutt. Hvis du dyrker løvetann eller sikori til dette formålet så lønner det seg å dyrke i løs jord, siden røttene blir større og lettere å høste. Mest næringsverdi har de tidlig vår eller tidlig høst, men gir en god smak uansett innhøstingstidspunkt.

Ingredienser

Løvetannrot

Fremgangsmåte

• Vask røttene godt over flere omganger.
• Kutt røttene i mindre biter og finkutt de videre i en kjøkkenmaskin.
• Spre røttene jevnt på ett eller flere stekebrett med bakepapir.
• Stek på 120°c i 2 timer, vend om med stekespade innimellom.
• Lagres til seinere bruk, eller kvernes i kaffekvern og benyttes som vanlig kaffe.
• Kan lagres i minst 1 år i lufttett glass. Lagres tørt, mørkt og kjølig.