Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Pærer, syltet (pickles)

Små harde pærer, både villpærer og kultivarer som 'conference' er gode kandidater til denne oppskriften.

Ingredienser

• 1 kg pærer
• 400 gram sukker
• 300 ml cider eddik
• 1 ss allehånde
• evt. chili etter smak
• 25 gram fersk og finhakket ingefær
• 1 ss kryddernellik
• 5 gram bark fra krydderbusk , evt 1/2 kanelstang

Fremgangsmåte

• Hell eddik, sukker, ingefær, kanel/krydderbuskbark og allehåndebær i en gryte og varm forsiktig opp mens du rører ut sukkeret.
• Kok opp og la småkoke.
• Skrell pærene og stikk inn 3 kryddernelliker i hver pære. Legg i den småkokende eddikmiksen.
• La pærene mykne litt før du tar dem opp med skje og heller de på varme og steriliserte glass.
• La eddikmiksen koke i 5 minutter før du siler den over pærene.
• Hell eddiksirupen over slåpeplommene og forsegl glassene. Bør lagres i minst 4 uker før bruk.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.