Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Fiken i honningmarinade

Det finnes en rekke varianter av fiken og det viktigste er at du har modnet fiken. Fiken modner nemlig ikke etter at de er plukket

Ingredienser

• 15 fiken
• 2 dl ferskpresset appelsinjuice
• 6 dl te laget av etasjeblom , evt grønnte
• 150 gram honning

Fremgangsmåte

• Vask fikenene og fjern alle stilkrester. Unngå at fikenene revner i skinnet.
• Varm opp appelsinjuice, te og honning i en kjele og la det forsiktig koke opp.
• Tilsett fiken å la det koke svært forsiktig i 10 minutter.
• Ta forsiktig ut fikenene og putt de i varme og steriliserte glass.
• Putt de fylte glassene i en forhåndsvarmet ovn (140°c).
• Kok opp fruktsirupen i 6-7 minutter slik at den tykner.
• Hell fruktsirupen i glassene med fiken, og fyll til randen.
• La stå i 24 timer og sjekk om glassene er godt forseglet. Bruk innen ett år.