Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Bringebær syltetøy

Plukk en miks av modne og nesten modne bær på en varm og tørr dag. Lag syltetøy umiddelbart for å fange så mye av smaken av bærene som mulig. Oppskriften har mindre sukker en vanlig men de kan lagres ganske lenge hvis de forsegles når bærene fremdeles har en temperatur på over 90°c. Holder kun i 2 uker etter at den er åpnet. Denne oppskriften fungerer også godt for jordbær .

Ingredienser

• 1,5 kg bringebær
• 750 gram sukker

Fremgangsmåte

• Fjern stilker, insekter og skadede bær forsiktig.
• Putt halvparten i en kjele og mos med potetmoser. Tilsett resterende bær og sukker.
• Rør på lav varme til sukkeret er løst opp, kok opp og la koke i 5 minutter.
• Rør inn skum
• Hell i glass etter 5 minutter og forsegl.
• Kok opp vann i en stor kjele og sett i de fylte syltetøysglassene rett før det koker opp. Kok i 5 minutter.
• Ta ut glassene og la de avkjøle i 12-20 timer.
• Sjekk om det er vakum i glassene. Er det ikke vakum, må syltetøyet spises innen en uke.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.