Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Ildkvede syltetøy
Passer for småildkvede , storildkvede og kinesisk ildkvede . Ildkveder har et høyt pektininnhold slik at tykningsmidler trengs ikke. Oppskriften gir 1 liter ferdig syltetøy.
Ingredienser
• 800 gram ildkvedefrukt
• 400 gram sukker
• 1 sitron
• 4-6 hele kryddernelliker, evt litt bark fra
krydderbusk
• 1 ss
rosevann
hvis ønskelig
Fremgangsmåte
• Juice fra halve sitronen blandes med kaldt vann• Fruktene vaskes, deles, frø og kjernehus fjernes, frukt finhakkes, bløtlegges.
- For å forhindre oksidering dyppes en håndfull frukt i sitronvannet rett etter kutting.
• Sil av vannet
• Hell fruktene i en stor rustrfri stålkjele. Hell i vann til det dekker all frukten og kok opp.
• Kok i 5-10 minutter til fruktene er myke.
• Hell i sukker, kryddernellik, revet sitronskall fra sitronen, og resten av sitronjuicen.
• Sett på medium varme og rør av og til med tresleiv til fruktene er gått i oppløsning.
• Tilsett rosevann og kok i 15 minutter til.
• La det trekke i 30 minutter.
• Hell i glass og forsegl.
• Kok opp vann i en stor kjele og sett i de fyllte syltetøysglassene rett før det koker opp. Kok i 5
minutter.
• Ta ut glassene og la de avkjøle i 12-20 timer.
• Sjekk om det er vakum i glassene. Er det ikke vakum, må syltetøyet spises innen en uke.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.