Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Kvedeost

Kvedeost er som andre fruktoster solid, og kan skjæres i biter. Passer godt sammen med ost.

Ingredienser

• 1 kg kvede
• 500 gram sukker
• Parafinvoks egnet til matlaging

Fremgangsmåte

• Vask kvedefruktene og kutt de i grove biter. Ikke fjern skall eller kjernehus.
• Kok forsiktig opp med nok vann til å dekke fruktene. La det småkoke til fruktene er myke og delvis oppløste.
• Hvil i mange timer.
• Gni kvedemassen gjennom en grov sil eller liknende.
• Vei massen og hell den i en kjele og tilsett lik mengde sukker.
• Kok forsiktig opp, og rør om helt til sukkeret har gått i oppløsning.
• La koke forsiktig og rør innimellom i en time. Den er tykk nok når du kan dra en skje gjennom og se bunnen i 2 sekunder før den siger sammen.
• Hvis du skal bruke glass med rette sider bør de gnis med glyserol på innsiden for å få osten ut. Hvis du bruker en bakeform så holder det med bakepapir, som osten også kan pakkes inn i etterpå.
• Hell kvedemassen i glass og forsegl. Masse i former pakkes inn i bakepapir og settes i kjøleskap.
• La modne i 4-6 uker før bruk.
• Kvedeost lagret i glass lagres på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.