Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Kirsebær, syltet (pickles)

Denne sylte oppskriften holder kirsebærene hele og myke. Det er mange type krydder som passer til oppskriften, og syltede kirsebær passer til en lang rekke middagsretter.

Ingredienser

• 1 kg kirsebær
• 750 gram sukker
• 600 ml cider eddik
• 1 ss allehånde
• Finrevet skall og juice fra 1 appelsin
• 5 gram bark fra krydderbusk , evt 1/2 kanelstang

Fremgangsmåte

• Hell eddik, kanel/krydderbuskbark, allehåndebær, appelsinskall og appelsinjuice i en gryte og kok opp.
• Kok i 5 minutter og la hvile til avkjølt.
• Stikk hull med en nål på alle kirsebærene for å forhindre at de sprekker.
• Hell avkjølt edikkmiks i en ny gryte og tilsett kirsebærene.
• Kok forsiktig opp, og la småkoke i 15 minutter.
• Løft ut kirsebærene med en skje og hell på varme og steriliserte glass.
• Varm eddikmiksen på ny og tilsett sukker og rør om denne til oppløst. Kok i 10 minutter.
• Hell eddiksirupen over kirsebærene og forsegl glassene. Bør lagres i minst 8 uker før bruk.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.