Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Kirsebær, tørket

Tørkede kirsebær er særlig velegnede til bakverk. Kun modne og overmodne frukter benyttes.

Ingredienser

• 5 kg kirsebær
• 1 kg sukker

Fremgangsmåte

Kirsebærene soltørkes eller tørkes i et tørkeanlegg ved 35°c i 2 timer. Deretter fjernes steinene og bærene legges i en sukkerlake (1 kg sukker, 1 liter vann + saft fra utsteiningen). Laken med bærene varmes til kokepunktet og avkjøles over natten. Laken varmes påny til kokepunktet morgenen etter og avkjøles til ettermiddagen. Laken siles godt av og kirsebærene legges på tørkebrett og tørkes ved 65°c. Bærene skal være bløte uten at det renner saft av dem når du trykker på dem.