Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Plomme syltetøy
Ingredienser
• 1,5 kg
plommer
•
krydderbusk
bark eller 2 kanelstenger
• Ferskpresset juice fra 2 appelsiner
• 1,25 kg sukker
Fremgangsmåte
• Kutt plommene i 2, og fjern steinen.• Brekk skallet på noen steiner og ta ut kjernen. Legg i en bolle og hell kokende vann over. Dekk til bollen.
• Sil av vannet etter 1 minutt og fjern det rød-brune skinnet fra kjernen.
• Kok forsiktig opp plommer og plommekjerner med 4 dl vann (inklusive appesinjuice). Kok til fruktene er møre og skinnet mykt (ca. 20 minutter).
• Tilsett kanelstenger og sukker og rør til sukkeret er oppløst.
• Kok opp og la koke i 12 minutter, hvis fruktene flyter etter at den har hvilt seg litt kan den kokes i 2 minutter til.
• Rør inn skum
• Hell i glass og forsegl.
• Kok opp vann i en stor kjele og sett i de fylte syltetøysglassene rett før det koker opp. Kok i 5 minutter.
• Ta ut glassene og la de avkjøle i 12-20 timer.
• Sjekk om det er vakum i glassene. Er det ikke vakum, må syltetøyet spises innen en uke.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.