Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Solbær syltetøy

Solbær syltetøy er enkelt å lage. Pass bare på at bærene er myknet før sukker tilsettes. Passer til det meste: på brød, pannekaker, youhurt, kaker, scones osv. PS. Blader fra solbærbusk egner seg godt som te. La de trekke i 10 minutter og tilsett honning.

Ingredienser

• 1 kg solbær
• 1,5 kg sukker

Fremgangsmåte

• Fjern stilker og skadede bær
• Kok forsiktig og sakte opp med 6 dl vann. La det småkoke i 15-20 minutter til bærene er myke, men ikke gått i oppløsning.
• Tilsett sukker og rør forsiktig til den er løst opp. Kok opp på middels til høy varme i 5 minutter.
• Rør forsiktig mens du lar den hvile i 2 minutter. Flyter solbærene fremdeles på toppen så kokes de i 2 minutter til.
• Hell i glass og forsegl.
• Kok opp vann i en stor kjele og sett i de fylte syltetøysglassene rett før det koker opp. Kok i 5 minutter.
• Ta ut glassene og la de avkjøle i 12-20 timer.
• Sjekk om det er vakum i glassene. Er det ikke vakum, må syltetøyet spises innen en uke.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.