Rabarbra saus

Rabarbara saus passer godt til karri retter, fisk, kylling, ost og smørbrød. Prydrabarbara og himalayarabarbara gir to helt forskjellige varianter av sausen.

Ingredienser

• 1 kg rabarbarastilker
• 500 gram sukker
• 100 ml cider eddik
• 125 gram fruktstilker fra japansk rosintre, evt rosiner.

Krydderpose
• 50 gram fersk finhakket ingefær
• 20 gram bark fra krydderbusk, evt 2 kanelstenger
• 1 ts fennikel frø
• 5 kryddernelliker

Fremgangsmåte

• Bland krydderene og legg de i en liten bomullspose eller liknende..
• Hell sukker, eddik og krydderposen sammen med 1 dl vann i en kjele.
• Varm forsiktig opp mens du rører inn sukkeret.
• La kryddersirupen trekke i 20 minutter.
• Skjær rabarbra stilkene i 2 cm biter.
• Tilsett rabarbara og rosiner/rosintre i kryddersirupen.
• Kok forsiktig i 20 minutter.
• Hell på steriliserte glass
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.