Rabarbra, syltet (pickles)

Det er mange type krydder som passer til oppskriften, og syltet rabarbra passer til en lang rekke middagsretter. Prydrabarbara og himalayarabarbara gir to helt forskjellige varianter.

Ingredienser

• 1 kg rabarbra
• 750 gram sukker
• 600 ml cider eddik
• 1 ss allehånde
• Finrevet skall og juice fra 1 appelsin
• 5 gram bark fra krydderbusk, evt 1/2 kanelstang

Fremgangsmåte

• Hell eddik, kanel/krydderbuskbark, allehåndebær, appelsinskall og appelsinjuice i en gryte og kok opp.
• Kok i 5 minutter og la hvile til avkjølt.
• Hell avkjølt edikkmiks i en ny gryte og tilsett rabarbra og sukker og rør om til sukkeret er oppløst.
• Kok forsiktig opp, og la småkoke i 15 minutter.
• Løft ut rabarbraen med en skje og hell på varme og steriliserte glass.
• Varm eddiksirupen på ny og kok i 10 minutter.
• Hell eddiksirupen over rabarbraen og forsegl glassene. Bør lagres i minst 8 uker før bruk.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.