Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Nyperose sirup

Nyperose sirup fungerer fint som søtning i te, på pannekaker

Ingredienser

• 500 gram nyperoser, epleroser og rynkeroser er svært velegnet
• 650 gram sukker

Fremgangsmåte

• Kok opp 8 dl vann.
• Kutt nyperosene i småbiter og hell dem i det kokende vannet.

• La nyperosene trekke i vannet i 15 minutter.
• Sil av saften gjennom en tøy sil og la den dryppe fra seg i en time.
• Kok opp 8 dl vann, og repeter hele prosessen med de samme nyperosebitene. Men denne gangen skal massen dryppe fra seg hele natten.
• Bland de to nypejuicene sammen med sukker i en kjele.
• Rør til sukkeret er oppløst og kok i 2-3 minutter.
• Hell i varme steriliserte glass med skrulokk.
• Bruk innen 4 måneder. Hvis du koker glassene med nyperose sirupen som ved sukkerkonservering , så holder de seg mye lenger.