Blomkarse pesto
Ingredienser
• 50 gram blomkarse blader
• 2-3 mynteblader
• 10-12 kinagressløkblader eller sibirsk gressløk. evt. 2 hvitløksfedd
• 6 blomkarsefrø
• 50 gram sembrafuru frø eller pinjekjerner. Hasselnøtter og valnøtter fungerer også.
• 75 gram parmesan eller liknende
• saft fra en halv sitron
• 150 ml hemp olje, evt olivenolje eller rapsolje
• noen kronblader fra ringblomst.
• salt
Fremgangsmåte
• Hvis du har en mortel, så knus de 5 første ingrediensene, for så å tilsette ost, sitronsaft og olje. Hvis ikke, benytt kjøkkenmaskin.• Tilsett ringblomstblader og salt til slutt
• Hell i steriliserte glass med lokk, lag litt plass til ekstra olivenolje på toppen.
• Lagre i kjøleskap og bruk innen 4 uker. Kan fryses.
• NB! Husk å dekk gjenværende pesto med olje etter hver bruk hvis den skal holde seg i 4 uker.