Fikensennep

Fin å servere til både kaldt og varmt kjøtt, oppå ost i et smørbrød og til stekt fisk.

Ingredienser

• 500 gram tørkede fikener
• 100 ml cider eddik
• 200 gram honning eller sukker
• Finrevet skall og juice fra 2 store grapefrukter (evt. sitron, lime eller appelsin)
• 25 gram sennepspulver
• 1 ss sennepsfrø

Fremgangsmåte

• Kutt eller klipp fikenene i 6 biter.
• Bland fikenbiter, grapefruktskall og sennepsfrø i en bolle
• Tilsett vann til grapefruktjuicen slik at det totalt måler 5 dl. Hell over fikenblandingen.
• Dekk bollen og la stå over natten.
• Hell innholdet i bollen i en kjele og varm forsiktig opp til det småkoker.
• Tilsett honning eller sukker og rør om til oppløst.
• Bland sennepspulver med eddik og tilsett i den småkokende kjelen. Rør om.
• La småkoke i 20 minutter uten lokk, og rør innimellom.
• Spa opp fikensennepen med skje og legg i varme og steriliserte glass. Lagres i minst 4 uker før bruk.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.