Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Nyper, tørkede

Hvis man tørker nyper riktig, så kan svært mye av c-vitamininnholdet bevares. Både eplerosenyper og rynkerosenyper er svært velegnet.

Fremgangsmåte

4 grunnregler for å bevare næringsinnholdet på nyper ved tørking:

1) Bruk kun modne, men ikke overmodne nyper.
2) Fruktene må plukkes langt fra traffikert vei.
3) Bruk kun nyplukkede nyper
4) Nypene skal tørkes ved 50°c i 6-8 timer, uten å fortørkes. Nypene skal da være harde.