Blomkarse kapers

Blomkarsefrø har en sterk pepperaktig smak som likner smaken av kapers. Frøene bør plukkes på en varm og tørr dag, og plukk kun de som har en jevn grønn farge. Frøene egner seg godt til fiskeretter og i urtefylt hvitløkssauser, og ikke minst i salater.

Ingredienser

• 100 gram blomkarsefrø
• 15 gram salt
• Urter etter ønske
• 2 dl hvitvinseddik
• noen korn pepper eller szechuan pepper hvis ønskelig

Fremgangsmåte

• Lag en saltlake ved å løse opp saltet i 3 dl vann.
• Tilsett frøene og la de stå i laken i 24 timer.
• Sil av saltlaken og tørk frøene godt.
• Putt dem i sterile glass sammen med øvrige ingredienser uten om hvitvinnseddik. La 1 cm av toppen være tom.
• Fyll hvitvinseddik til randen og skru på et eddiksikkert lokk.
• Lagres på et kjølig og mørkt sted. Klar for konsum etter noen uker. Bruk innen ett år.