Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Blomkarse kapers

Blomkarsefrø har en sterk pepperaktig smak som likner smaken av kapers. Frøene bør plukkes på en varm og tørr dag, og plukk kun de som har en jevn grønn farge. Frøene egner seg godt til fiskeretter og i urtefylt hvitløkssauser, og ikke minst i salater.

Ingredienser

• 100 gram blomkarsefrø
• 15 gram salt
• Urter etter ønske
• 2 dl hvitvinseddik
• noen korn pepper eller szechuan pepper hvis ønskelig

Fremgangsmåte

• Lag en saltlake ved å løse opp saltet i 3 dl vann.
• Tilsett frøene og la de stå i laken i 24 timer.
• Sil av saltlaken og tørk frøene godt.
• Putt dem i sterile glass sammen med øvrige ingredienser uten om hvitvinnseddik. La 1 cm av toppen være tom.
• Fyll hvitvinseddik til randen og skru på et eddiksikkert lokk.
• Lagres på et kjølig og mørkt sted. Klar for konsum etter noen uker. Bruk innen ett år.