![]() |
Virginiahegg - Prunus virginiana
Navn | Virginiahegg |
Latinsk navn | Prunus virginiana |
Familie | Rosefamilien |
Herdighetssone ![]() |
![]() |
Frøbehandling ![]() |
KS20 |
Spiselig ![]() |
![]() |
Medisinsk ![]() |
![]() |
Kjente farer | Frø og blader fra slekten inneholder blåsyre. Vær varsom hvis frukt smaker bittert |
Bladfellende/Eviggrønn | Bladfellende busk |
Ytelsesevne ![]() |
3 |
Jorddekkende egenskap ![]() |
- |
Jordsmonn ![]() |
![]() |
Skygge/sol preferanse ![]() |
![]() |
Skygge/ Sol toleranse ![]() |
![]() |
Fruktbarhet ![]() |
SF |
Frø - 5 stk | |
Virginiahegg - 1 stk barrot ![]() |
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Bladfellende busk som raskt blir 3.5 meter høy. Fruktene på ca 8 mm er spiselige rå og kokt. Mørk og saftig når den er ordentlig modnet. Inneholder et enkelt frø som ikke bør spises hvis det har bitter smak (Se kjente farer ovenfor). Setter mange rotskudd, og er nyttig til å hindre erosjon med sitt omfattende rotsystem.
Formering av virginiahegg






Frø:
6 uker før stratifisering er over så tilsettes nok vann til å dekke frøene i posen de statifiseres i. Etter 48 timer fjernes overflødig vann.
Optimal spiretemperatur ligger på 3-5°c. Kan bruke 18 måneder på å spire.
Deling: Deling av rotskudd i dvaleperioden.
Avleggere: Enkle avleggere på våren.
Stiklinger: Mykvedstiklinger av planter med kraftig vekst fra vår til tidlig sommer. Hælstiklinger av semimoden vekst i juli og august.