Flere bilder av Eplemynte
Eplemynte

Eplemynte - Mentha suaveolens

Navn Eplemynte
Latinsk navn Mentha suaveolens
Familie Leppeblomstfamilien
Herdighetssone
Frøbehandling ID
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende/Eviggrønn staude
Ytelsesevne 4
Jorddekkende egenskap 3
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF
Eplemynte
Antall
Utsolgt

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

En spredende staude som blir 1 meter høy og 80 cm vid. Bladene kan spises gjennom hele vekstsesongen og brukes i te. Er særlig velegnet i salatblandinger med korn i. Biene elsker blomstene. God jorddekker.

Alle mynter er fremragende å benytte i en skoghage, hvis jorbunnen er fuktig og man ikke har noe imot at den sprer seg. De tolerer skygge og er svært aromatiske og er svært gode for hele systemets plantehelse. De tiltrekker seg fordelaktige insekter i tillegg til å være gode spiselige planter. Eplemynte er fin å samplante med høyere stauder som tåler litt konkurranse og som har en kortere vekstsesong, som foreksempel sløke. Eplemynte trives og vokser godt sent på vinteren og tidlig på våren.

Formering av eplemynte

          : Lett
     : Noe vanskelig
  : Svært vanskelig

Frø: Spirer vanligvis fort. Mynteslekta har svært lett for krysspollinering innad i slekten, slik at det er svært vanskelig å lage egne frø uten streng isolering. Frøene vil uansett produsere planter med ulike kvaliteter. Deling eller stiklinger er å foretrekke hvis man ønsker planter med en spesiell aroma eller smak.

Deling: Deling av jordstengel. Nesten alle deler av jordstengelen vil produsere ny vekst..

Stiklinger: Rotstiklinger av jordstengelen på våren. Del stengelen i seksjoner på 4-8 cm. Stilktuppstiklinger av mykvedvekst på sommeren.