![]() |
Krydderbusk - Calycanthus floridus
Navn | Krydderbusk |
Latinsk navn | Calycanthus floridus |
Familie | Calycanthaceae |
Herdighetssone ![]() |
![]() |
Frøbehandling ![]() |
KS13 |
Spiselig ![]() |
![]() |
Medisinsk ![]() |
![]() |
Kjente farer | Bladene inneholder en giftig alkaloid |
Bladfellende/Eviggrønn | Bladfellende busk |
Ytelsesevne ![]() |
3 |
Jorddekkende egenskap ![]() |
- |
Jordsmonn ![]() |
![]() |
Skygge/sol preferanse ![]() |
![]() |
Skygge/ Sol toleranse ![]() |
![]() |
Fruktbarhet ![]() |
SF |
Krydderbusk (barrot) ![]() |
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Amerikansk busk som blir opptil 3 meter høy og 2 meter vid. Tørket bark er et svært godt kanel substitutt. Ta av barken til 2-3 år gamle greiner og tørk for lagring.
Formering av krydderbusk






Frø: Helt ferske frø som ikke har begynt å tørke på planten spirer etter 3 uker uten forhåndsbehandling. Lagrede frø spirer etter 1-6 måneder etter kuldestratifisering. Ideel spiretemperatur ligger rundt 15°c.
Deling: Deling av rotskudd tidlig på våren. Kan plantes direkte på permanent voksested.
Avleggere: Enkle avleggere påbegynnes på våren. Bruker 15 måneder på å danne tilstrekkelig med røtter. Avleggeren fjernes etter ca 15 måneder på en regnværsdag på høsten.
Stiklinger: Grønnvedstiklinger og semimodne stiklinger i et veldrenert rotmedium på sommeren. Bunnhete.