![]() |
Kinesisk yam - Dioscorea batatas
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Klatrer fra Kina som blir over 4 meter høy. Produserer spiselige underjordiske røtter som kan høstes hele året. Produserer også spiselige luftknoller på bladaksene som er ca 1 cm i diameter som kan høstes på seinsommeren og høsten. Både rot og knoll kan spises kokt, fritert og bakt - og har en svært god smak og konsistens som minner om potet. Nært beslektet med søtpoteten. Har svært lang lagringstid.
Bør plantes på sørsiden av en stor busk den kan klatre opp på. Røttene kan være vanskelige å høste fordi de blir svært lange og kan grav seg dypt ned. Lettest å få til i løs jord uten andre røtter.
Formering av kinesisk yam






Frø: Spirer normalt etter 1-3 uker.
Deling: Deling av rotknoller med skudd på 5 - 10 cm. Deling av luftknoller på seinsommeren tidlig høst. Dekkes med 1 cm jord, hold unna gnagere. Spirer påfølgende vår, og kan plantes ut på sommeren.