Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Moskuskattost - Malva moschata
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Robust staude som blir 80 cm høy og 60 cm vid. Selvsår. Bladene og blomstene er gode i salat med en mild smak. Ungå basen av blomsten siden den er litt vel seig å spise. Bladene blir også seigere utover vekstsesongen. Etter blomstring oppstår "ostene" som også er et fint snacks. Unge skudd kan høstes svært tidlig på våren. Bieblomst. Moskuskattost skilles fra rosekattost ved å se på hårene på planten. Rosekattosten har stjernedelte hår som sitter tett inntil planten. Moskuskattost har enkle, utstående hår. Blomstrer fra juni til september. Kan flyttes og deles på våren. Finnes viltvoksende, og er ganske vanlig på østlandet.
Formering av moskuskattost
: Lett: Noe vanskelig
: Svært vanskelig
Frø : 5-10°c er god spiretemperatur. Spirer raskt.
Stiklinger : Stilkbasestiklinger eller stilktuppstiklinger på våren.
Skadeinsekter og sykdommer på moskuskattost
Bakkesmyger - Pyrgus malvae : Vanlig i lavlandet på Østlandet og Sørlandet. Larven lever på jordbær (Fragaria), mure (Potentilla) og kattost (Malva). Forpupningen skjer mellom sammenspunnede blader ved foten av næringsplanten. Puppen overvintrer.Ildtege - Pyrrhocoris apterus : Sjelden innflytter som kun er observert rundt Oslofjorden. Ildteger lever på jordoverflaten, på planter og trær. De foretrekker lind, storrobinia og planter fra kattostfamilien, der de suger på sevje og frø som blir ødelagt.