Flere bilder av Kinagressløk
Kinagressløk

Kinagressløk - Allium tuberosum

Navn Kinagressløk
Latinsk navn Allium tuberosum
Familie Løkfamilien
Herdighetssone
Frøbehandling KS6
Kjente farer Enkelte tilfeller av forgiftning har forekommet hos pattedyr (Særlig hunder), ved store inntak av enkelte medlemmer av denne arten
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende staude
Ytelsesevne 3
Jorddekkende egenskap x
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF
Kinagressløk
Antall

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Kinesisk staude som blir opptil 50 cm høy. En kultivert variant av den svært hardføre Allium ramosum fra Nord-Asia. Danner en sakte ekspanderende klumpform som blir opptil 30 år gammel. Trenger en solrik plass. Har lange flate spiselige blader med hvitløksmak. Bladene kan tørkes for lagring eller fryses ned. Løken, frøene og blomstene og rotknollene er også spiselige. Rotknollene er små, men kan oppnå noe størrelse på eldre planter. Bør samplantes med en lavtvoksende jorddekkende plante for å unngå ugress.

Urtekildens Planteleksikon om kinagressløk

Formering av kinagressløk

          : Lett
     : Noe vanskelig
  : Svært vanskelig

Frø: Såes på våren. 6 uker kuldestratifisering øker spireraten mye. Så ca 3-4 frø pr cm. Bunnvarme på 18°C og lufttemperatur på 21°C er ideelt. Dekkes med ca 1 cm jord. Spirer etter ca 14 dager. Kan krysspollinerse av insekter med forskjellige variasjoner av kinagressløk, men ikke med noe annet i løkfamilien. Frøene kan lagres i ca 1 år i kjøleskap.

Deling: Deles hvert tredje eller fjerde år. De klumpformede pærene deles på våren eller høsten og plantes med 15 cm avstand.