Flere bilder av Mammuttre
Mammuttre

Mammuttre, Kjempesequoiatre - Sequoiadendron giganteum

Navn Mammuttre, Kjempesequoiatre
Latinsk navn Sequoiadendron giganteum
Familie Kjempesequoiaslekten i sypressfamilien
Herdighetssone
Frøbehandling KS4
Spiselig  
Medisinsk  
Kjente farer Ingen kjente
Bladfellende/Eviggrønn Eviggrønt tre
Ytelsesevne 2
Jorddekkende egenskap -
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet  
Mammuttre (barrot) (Prisgr. F)
Utsolgt 2014

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Eviggrønt tre som i sitt naturlige habitat blir ca 90 meter høyt og 20 meter vidt. Vokser raskt, ca 70 cm i året. Det er naturlig viltvoksende i vestskråningene av Sierra Nevada i California, der det vokser i 1.500-2.100 meters høyde og blir opptil 3800 år gammelt. Treet regnes som verdens største, men ikke det høyeste. Treet har et ekstremt godt og varig trevirke, men et fullt utvokst tre har imidlertid porøs ved som derfor er lite egnet til materialer. Plantes hovedsakelig som prydtre i Norge, og eldste nålevende individ er fra omlag 1860. Mange faktorer avgjør trivselen og den kan overleve i langt barskere klimasoner enn H3 hvis den får riktige vekstvilkår. Den tåler litt skygge når den er ung, men må ha full sol i voksen alder. Tåler ikke maritimt klima og foretrekker dypt lag av næringsrik jord på en lun plass. Det finnes individer som har overlevd under -35 grader.

Formering av mammuttre

          : Lett
     : Noe vanskelig
  : Svært vanskelig

Frø: Tildekkes lett. Bunnhete på 15°c fremskynder spiring. Har lav spirerate. Har lett for å bli angrepet av sopp, slik at god ventilasjon er viktig.

Stiklinger:10 cm lange stiklinger av ny vekst fra vår til høst. Best resultat seint på sommeren. Behandle som grønnvedstikling, bunnhete på 20°c er fordelaktig.