![]() |
Romhegg - Prunus serotina
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Tre fra Nord- Amerika som blir opptil 18 meter høyt og 8 meter vidt. Fruktene er spiselige når de blir kokt, og har lang tradisjon som smakstilsetter i rom og brandy.
Formering av romhegg






Frø:
6 uker før stratifisering er over så tilsettes nok vann til å dekke frøene i posen de statifiseres i. Etter 48 timer fjernes overflødig vann.
Optimal spiretemperatur ligger på 3-5°c. Kan bruke 18 måneder på å spire.
Avleggere: Enkle avleggere på våren.
Stiklinger: Mykvedstiklinger av planter med kraftig vekst fra vår til tidlig sommer. Hælstiklinger av semimoden vekst i juli og august.
Beskjæring av romhegg
Beskjæres som morell, men må trenes tidlig. Plantes ut ferdig beskjært allerede i 2- eller 3-års alder.