![]() |
Nepal pepper - Zanthoxylum alatum
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Veldig aromatisk busk fra Nepal som blir opptil 4 meter høy. Hovedbruken kommer fra de pepperkornaktige sorte frøene som har sterke antioksiderende egenskaper. De kan lufttørkes eller soltørkes i noen dager, puttes i en pepperkvern og brukes som peppererstatning. Mister mye av aromaen i løpet av 2-3 år ved lagring i romtemperatur. Det er skallet til frøet som har den karakteristiske smaken, men frøet som er mer smakløst benyttes ofte også. Benyttes ofte sammen med anis eller fennikkelfrø og ingefær i østen for å tilbrede fisk, and og kylling. Lett å dyrke og svært produktiv.
Formering av nepal pepper






Frø:Spirer normalt i løpet av våren men kan også spire først påfølgende år.
Helt ferske frø spirer lett.
Deling: Deling av rotskudd på sein vinteren.
Stiklinger: Rotstiklinger som for pawpaw. Semimodne stiklinger i juli og august.