Nepal pepper - Zanthoxylum alatum

Navn Nepal pepper
Latinsk navn Zanthoxylum alatum
Familie Rutefamilien
Herdighetssone
Frøbehandling KS17
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Ingen kjente
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende busk
Ytelsesevne 4
Jorddekkende egenskap -
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet H + H

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Veldig aromatisk busk fra Nepal som blir opptil 4 meter høy. Hovedbruken kommer fra de pepperkornaktige sorte frøene som har sterke antioksiderende egenskaper. De kan lufttørkes eller soltørkes i noen dager, puttes i en pepperkvern og brukes som peppererstatning. Mister mye av aromaen i løpet av 2-3 år ved lagring i romtemperatur. Det er skallet til frøet som har den karakteristiske smaken, men frøet som er mer smakløst benyttes ofte også. Benyttes ofte sammen med anis eller fennikkelfrø og ingefær i østen for å tilbrede fisk, and og kylling. Lett å dyrke og svært produktiv.

Formering av nepal pepper

          : Lett
     : Noe vanskelig
  : Svært vanskelig

Frø:Spirer normalt i løpet av våren men kan også spire først påfølgende år. Helt ferske frø spirer lett.

Deling: Deling av rotskudd på sein vinteren.

Stiklinger: Rotstiklinger som for pawpaw. Semimodne stiklinger i juli og august.