Wasabi - Wasabia japonica

Navn Wasabi
Latinsk navn Wasabia japonica
Familie Korsblomstfamilien
Herdighetssone
Frøbehandling ID
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Ingen kjente
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende staude
Ytelsesevne 1
Jorddekkende egenskap x
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Staude som blir ca 30 cm høy og 20 cm vid. Kjent for sine røtter som benyttes sammen med soyasaus som tilbehør til Sushi. Pepperrot blandet med sennep benyttes ofte i stedet for wasabi siden den er en dyr råvare. 1-2 år gamle røtter er best, men det tar ofte langt flere år å få store nok røtter i norsk klima. Dyrket ved en bekk med kaldt vann gir best resultat. Bør benyttes umiddelbart etter at de er kuttet siden smaken raskt forsvinner. Blader, blomster og blomsterstilk kan også benyttes rå og kokt. Starter vekst tildlig på våren og blomstrer også tidlig.

Formering av wasabi

          : Lett
     : Noe vanskelig
  : Svært vanskelig

Frø: Frøene spirer best i kjøleskap i fuktig rotmedium.

Deling: Tuedeles på våren etter at planten har kommet i vekst. Større deler kan plantes på permanent voksested utpå sommeren. Mindre deler trenger et år i veksthus.