Flere bilder av Engsyre
Engsyre

Engsyre - Rumex acetosa (var Rumex Schavel)

Navn Engsyre
Samisk navn Skirejuopmu, ájajuopmu, Guolbbajuopmu, Juopmu
Latinsk navn Rumex acetosa (var Rumex Schavel)
Familie Slireknefamilien (Syrefamilien)
Herdighetssone
Frøbehandling ID
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Inneholder oksalsyre som er greit i små mengder, mye syre fjernes ved koking. I for store mengder kan den binde kroppens kalsium
Bladfellende/Eviggrønn Eviggrønn staude
Ytelsesevne 3
Jorddekkende egenskap x
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Staude fra Øst-Europa som blir opptil 40 cm høy og 30 cm vid. Selvsår. Spiselige blader med sitronaktig smak som kan spises rå og som gjør seg godt i supper. Som med alle planter i slireknefamilien: spis med moderasjon. Vokser i de fleste jordsmonn og er svært hardfør.

Urtekildens Planteleksikon om Engsyre

Formering av engsyre

          : Lett
     : Noe vanskelig
  : Svært vanskelig

Frø: Spirer etter ca. 20 dager. Frø kan lagres i 4 år i kjøleskap.

Deling: Tuedeles eller deling av enkeltskudd med skarp kniv. Fungerer store deler av året, men planten etablerer seg raskets ved deling på våren.