Flere bilder av Prydrabarbara
Prydrabarbara

Prydrabarbara - Rheum palmatum

Navn Prydrabarbara
Latinsk navn Rheum palmatum
Familie Slireknefamilien (Syrefamilien)
Herdighetssone
Frøbehandling ID
Uten mykorrhiza
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Bladene inneholder mye oksalsyre og er derfor gifitge
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende staude
Ytelsesevne 4
Jorddekkende egenskap 3
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF
Frø
Antall frø
Utsolgt
Prydrabarbara - barrot
Leveres juni 2017
Antall
Utsolgt

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

En svært stor rabarbaratype som blir 3 meter høy og 2 meter bred og med blomsterhoder som blir opptil 2.5 meter høye. Bladstilkene er spiselige som vanlig rabarbara, men de har en stikkelsbæraktig smak. Mens prydrabarbara hovedsakelig er blitt benyttet medisinsk i Kina, så er hagerabarbara blitt benyttet i Korea.

Urtekildens Planteleksikon om Prydrabarbara

Konservering av prydrabarbra

Rabarbra saus
Rabarbra, syltet (pickles)
Rabarbra syltetøy
Rabarbra, tørket

Formering av prydrabarbara

          : Lett
     : Noe vanskelig
  : Svært vanskelig

Frø:

Deling: Tuedeles eller deling av enkeltskudd seint på vinteren eller tidlig på våren. Når de røde svulmende skuddene kommer til syne løftes hele kronen og vaskes. Skjær kronen i biter med 1-5 skudd hver.