Legerabarbara - Rheum officinale

Navn Legerabarbara
Latinsk navn Rheum officinale
Familie Slireknefamilien (Syrefamilien)
Herdighetssone
Frøbehandling ID
Uten mykorrhiza
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Bladene inneholder mye oksalsyre og er derfor gifitge
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende staude
Ytelsesevne 4
Jorddekkende egenskap 3
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

En stor rabarbaratype som blir 2 meter høy og 1.5 meter bred og med svært store blader. Bladstilkene er spiselige som vanlig rabarbara. Røttene benyttes medisinsk.

Konservering av legerabarbra

Rabarbra saus
Rabarbra, syltet (pickles)
Rabarbra syltetøy
Rabarbra, tørket

Formering av legerabarbara

          : Lett
     : Noe vanskelig
  : Svært vanskelig

Frø:

Deling: Tuedeles eller deling av enkeltskudd seint på vinteren eller tidlig på våren. Når de røde svulmende skuddene kommer til syne løftes hele kronen og vaskes. Skjær kronen i biter med 1-5 skudd hver.