Flere bilder av Japansk valnøtt
Japansk valnøtt

Japansk valnøtt - Juglans sieboldiana

Navn Japansk valnøtt
Latinsk navn Juglans sieboldiana, Juglans ailanthifolia
Familie Valnøttfamilien
Herdighetssone
Frøbehandling KS13
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Ingen kjente
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende tre
Ytelsesevne 3
Jorddekkende egenskap -
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SS
Frø Utsolgt

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Tre med opprinnelse fra Japan som blir opptil 20 meter høyt og 15 meter vidt. Et av de beste ukjente nøttetrærne med stort potensiale. Vokser fortere og er langt mer frostherdig en vanlig valnøtt - men bærer nøtter med like store kvaliteter ellers. Plages ikke av skadedyr. Bærer normalt nøtter etter 6-8 år fra frø, men kan gi nøtter allerede etter 3 år. Japansk valnøtt må plantes ut i ung alder siden den har pålerøtter som tåler rotforstyrrelser dårlig. Må beskyttes mot vind. Liker litt basisk jord.

Formering av japansk valnøtt

          : Lett
     : Noe vanskelig
  : Svært vanskelig

Frø: Kan lagres i kjøleskap i lukket plastikkpose i ca 1 år. Trenger litt fukt for å ikke tørke ut. Beskytt mot gnagere og fugler.

Beskjæring av japansk valnøtt

Utvikler narturlig en rund krone med store tunge greiner. Beskjæres fra midtsommer til tidlig vinter. Aldri på seinvinteren eller våren fordi den blør mye. Trenes som en standard sentral leder i ung alder. Det er viktig at sideskudd fra hovedstammen fjernes i ung alder for å unngå hulrom og andre stammedeformasjoner. Etablerte trær beskjæres minimalt. Hvis en skadet grein må fjernes er det svært viktig at greinkragen beholdes intakt.