![]() |
Agurkurt - Borago officinalis
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Ettårig plante som blir ca 60 cm høy og 30 cm vid. Agurkurt selvsår fritt i Norge og forviller seg lett fra hager. Bladene er rik på kalium og kalsium, og har en saltaktig agurksmak. De er veldig hårete og må kuttes opp fint. Må spises når de er ferske, for både smak og farge forsvinner raskt. Blomstene kan også spises rå og gjør seg fint i salater og drinker, med en søt agurkaktig smak. Te på blader og blomster smaker også godt. Agurkurt er spesielt fin å samplante med jordbær og markjordbær som den har gjensidig nytte av. Tomater liker svært godt å vokse ved siden av agurkurt. Tolererer pH verdier fra 4.8 til 8.3. Fin plante å benytte til å bryte opp kompakt jord med sine pålerøtter.
Urtekildens Planteleksikon om Agurkurt
Formering av agurkurt






Frø: Frøene er lette å spire. 20°c er god spiretemperatur. Såes på våren. Spirer når det er mørkt. Frøene er store og lette å samle inn. Spirer jevnt i løpet av 10-14 dager.